Costa Brava i Alt Empordà

COSTA BRAVA - OCI, ESPORT, CULTURA I GASTRONOMIA

Començant des de dalt, Llançà, i acabant per baix, Roses, o a l’inrevés, aquesta és una ruta que no et pots perdre si visites la Costa Brava. Dóna igual l’època de l’any que sigui!

Si és estiu gaudiràs, a més de les fantàstiques vistes, de banys fantàstics en platges estupendes. Si és primavera o tardor, per què no fer una parada en un bon restaurant davant del mar i reposar forces menjant el millor peix. I, si és hivern, deixa’t portar per la tranquil·litat que convida a la reflexió d’aquests paisatges únics a Catalunya.

Llançà

Llançà és un petita vila de pescadors situada al nord de la Costa Brava, molt a prop de la frontera amb França. Coneguda per la seva costa salvatge amb petites i agradables cales i envoltada per a uns espais naturals únics: el Cap de Creus i l’Albera, junt amb la seva riquesa patrimonial, fan d’ella el lloc ideal per a passar les seva vacances ja sigui en companyia de la seva família, parella o amics.

Roses

Roses és una vila de cultura mediterrània i de marcada tradició turística i marinera. Es troba enmig d’un entorn natural únic, al nord de la Costa Brava, a menys de 30Km. de la frontera francesa, a 65 Km. de Girona i a 160 Km. de Barcelona.

Port de la Selva (El)

El Port de la Selva és un municipi situat al nord del Cap de Creus, a la Costa Brava. S’estén des del rec d’en Feliu a la cala de Galladera seguint la costa, i per l’interior limita amb els termes de la Selva de Mar, Llançà, Vilajuïga, Pau, Palau-saverdera, Roses i Cadaqués.

Selva de Mar (La)

Situat a només 2 quilòmetres de El Port de la Selva, La Selva de Mar és un petit poble del genuí Empordà interior situat als peus del vessant sud-oriental de la muntanya de Verdera o de Sant Salvador, pertanyent a la Serra de Rodes.

Castelló d'Empúries

Castelló d’Empúries és una vila medieval que encara conserva les joies arquitectòniques de temps passats, la més destacable de les quals és l’església de Santa Maria (segle XIII), coneguda amb el sobrenom de la catedral de l’Empordà. El terme, regat per les plàcides aigües de la Muga i el rec del Molí, acull la seu del Parc Natural dels Aiguamolls, a l’indret anomenat el Cortalet.

Palau-saverdera

Palau-Saverdera és un poble de prop de 1.500 habitants de la comarca de l’Alt Empordà, que està situat al peu del vessant sud de la serra de Verdera (78 m. d’altitud). El poble limita amb Roses, el Port de la Selva, La Selva de Mar, Pau i Castelló d’Empúries. Bona part del terme està situat dins dels parcs naturals del Cap de Creus i dels Aiguamolls de l’Empordà. A més a més, hi ha diverses zones naturals protegides per la Xarxa Natura 2000.

Pau (Esglesia De Sant Marti)

Pau

Pau és un municipi de la comarca de l’Alt Empordà. El terme municipal de Pau està situat en la serra de Rodes i a la vora del riu Muga. Pau ho formen les entitats de població del nucli de Pau i les urbanitzacions de Vilaüt i la dels Olivars de Pau.

Figueres està situada al mig de l’Alt Empordà, en plena plana empordanesa, exerceix de capital cultural i turística, amb ofertes d’importància com el Museu-Teatre Gala Salvador Dalí i el Museu del Joguet. Té la singularitat de presidir, així mateix, una comarca que compta amb dos parcs naturals (el dels Aiguamolls de l’Empordà i el del Cap de Creus) i un paratge natural d’interès (el de l’Albera).

Compartir aquesta pàgina

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print
Anar a dalt

Costa Brava Pirineu de Girona - Video oficial